1/17/2015

Ball Season

Je to tady! Plesová sezóna byla zahájena. Spousta třpytu, lesku, šatů, podpatků (a s nimi  bolesti), alkoholu, hudby, zábavy .... a mohla bych pokračovat do nekonečna. Plesy jsou společenská událost, která má své kořeny v dávné historii a drží se dodnes.


Včera jsem zahájila i já svou plesovou sezónu. Byla jsem se podívat na maturitním plese čtvrťáků od nás ze školy. Vlastně to byla akce zorganizovaná na poslední chvíli. Rozhodla jsem se, že nepůjdu, že se nenechám přemluvit. Pořád jsem si říkala, že nevím co bych tam dělala, když nepiji alkohol, neměla jsem boty, silonky a šaty jsem si koupila nové jenom jedny, které jsem měla přichystané na ples, který bude příští týden. Jak už to tak bývá, nejlepší zážitky jsou ty neplánované a bylo tomu tak i včera!

Ráno se mi rozsvítil telefon s esemeskou od kamarádky, jestli nakonec na ten ples nepůjdeme. Píp, píp a už jsme měly lístky. Odpoledne jsem se narychlo namalovaly, upravily si vlasy a vyrazily jsme do víru všeobecné vřavy.
Ve většině případů má návštěva plesu probíhá ve jménu "korzování". Neumím si představit sedět na jednom místě celou dobu. Na začátku se podívám na nástup a poté už se procházím s kamarádkou a různě potkáváme jiné přátele, se kterými se vždy pozdravíme a prohodíme pár slov. Také sleduji šerpování. Vždy koukám, co mají dívky za šaty a poslouchám, co zvolily za písničku na svoji chvilku slávy. Jediné, co opravdu nemusím, jsou pomalé písničky, které navozují sentimentalitu.

Každopádně, jak už jsem psala, příští týden je další ples a poté už se blíží ten náš! 27.2, Vtipné je, že stále nemám šaty! Naštěstí pořád je ještě čas.

šaty - MOHITO
boty - ZARA
psaníčko - ZARA


2 komentáře: